Connexions maternes / Conexiones maternas

Hola a tothom

Avui conclou la setmana del part respectat 2019, aquest any s’ha celebrat del 13 al 19 de maig sota el lema “el poder de parir està dins teu”

És una setmana que personalment em remou moltíssim, ja que llegeixo moltes històries que em fan empatitzar molt amb la meva. Moltes vegades afrontar un segon embaràs i part amb una mala experiència en el primer et fan que tot no flueixi com caldria.

Avui us parlo d’una imatge que vaig connectar molt amb ella. Estava embarassada del meu segon fill després d’haver patit un primer part poc respectat. Vaig veure que la imatge em representava una dona parint que es sentia protegida i abraçada per l’entorn. Em va agradar molt la sensació que em va transmetre, sabia que l’autora no l’havia dibuixat amb aquesta finalitat, però a mi em feia sentir així.

Possiblement vaig plasmar en la imatge les meves necessitats en aquell moment. Necessitava sentir-me compresa, escoltada, que m’abracessin i no em jutgessin, necessitava sentir noves paraules i no les que havia escoltat fins ara. Sí, tenia un fill sa!, però jo havia patit molt, aquest patiment no tenia cabuda en les orelles de molts i era difícil de trobar aquelles paraules de compressió que m’ajudessin a conduir cada una de les meves emocions. Vaig llegir moltíssim, vaig fer diverses formacions, moltes converses amb dones i llevadores que poc a poc feien disminuir les meves pors: por al professional de guàrdia que m’acompanyaria en el part,  por a que les meves emocions em bloquegessin, por a notar agulles punxant el meu periné, por a moltes coses… El meu segon part va ser a casa, va ser una de les millors experiències de la meva vida i gràcies al tracte humà de les persones i professionals que tenia al meu voltant. En primer lloc em feia molta il·lusió viure aquesta experiència, però per altra banda tenia la sensació que era una forma de tapar la meva por a exposar-me a un professional que no em sabés respectar.

Cada cop que miro aquesta obra em dona força i observo en ella la necessitat que l’entorn-univers-vida-societat… protegeixi a la dona, no únicament quan està embarassada sinó en totes les etapes de la seva vida.

Necessitem un respecte i una protecció i no per ser un sexe dèbil, sinó al contrari, penso que som molt fortes, però ens fan vulnerables en algunes ocasions. La necessitat d’anar totes a una en els nostres drets i anar eliminant les idees contraposades a la nostra feminitat.

Aquesta imatge és de la meva companya @helenacionart, us recomano una visita a la seva pàgina on trobareu uns dibuixos preciosos.

Moltes gràcies Helena per pintar-la i donar-me llum en un moment que ho necessitava. Sé que no la vas pintar per transmetre aquesta sensació, però el meu estat d’ànim em va fer reaccionar obrint altres emocions que potser no t’imaginaves.

Gràcies per llegir-me

Recordeu que podeu seguir-me també a instagram @maternitat_emocionada o facebook a Anna Bermudo – Maternitat Emocionada

IMG-20190327-WA0000

 

Hola a todos

Hoy termina la semana del parto respetado 2019, este año se ha celebrado del 13 al 19 de mayo bajo el lema «el poder de parir está en tí»

Es una semana que personalmente me remueve muchísimo, ya que leo muchas historias que me hacen empatizar mucho con la mia. Muchas veces afrontar un segundo embarazo y parto con una mala experiencia en el primero te hacen que todo no fluya como debería.

Hoy os hablo de una imagen que conecté mucho con ella. Estaba embarazada de mi segundo hijo después de haber sufrido un primer parto poco respetado. Vi que la imagen me representaba una mujer pariendo protegida y abrazada por el entorno. Me gustó mucho la sensación que me transmitió, sabía que la autora no la había dibujado con esta finalidad, pero a mí me hacía sentir así.

Posiblemente plasmé en la imagen mis necesidades en ese momento. Necesitaba sentirme comprendida, escuchada, que me abrazaran y no me juzgaran, necesitaba sentir nuevas palabras y no las que había escuchado hasta ahora. Sí, ¡tenía un hijo sano!, pero yo había sufrido mucho, ese sufrimiento no tenía cabida en los oídos de muchos y era difícil de encontrar aquellas palabras de compresión que me ayudaran a conducir cada una de mis emociones. Leí muchísimo, hice varias formaciones, muchas conversaciones con mujeres y comadronas que poco a poco hacían disminuir mis miedos: miedo al profesional de guardia que me acompañaría en el parto, miedo a que mis emociones me bloquearan, miedo a notar agujas pinchando mi periné, miedo a muchas cosas… Mi segundo parto fue en casa, fue una de las mejores experiencias de mi vida y gracias al trato humano de las personas y profesionales que tenía a mi alrededor. En primer lugar me hacía mucha ilusión vivir esta experiencia, pero por otra parte tenía la sensación de que era una forma de tapar mi miedo exponerme a un profesional que no me supiera respetar.

Cada vez que miro esta obra me da fuerza y ​​observo en ella la necesidad de que el entorno-universo-vida-sociedad… proteja a la mujer, no únicamente cuando está embarazada sino en todas las etapas de su vida.

Necesitamos un respeto y una protección y no por ser un sexo débil, sino al contrario, pienso que somos muy fuertes, pero nos hacen vulnerables en algunas ocasiones. La necesidad de ir todas a una en nuestros derechos e ir eliminando las ideas contrapuestas a nuestra feminidad.

Esta imagen es de mi compañera @helenacionart, os recomiendo una visita a su página donde encontrará unos dibujos preciosos.

Muchas gracias Helena para pintarla y darme luz en un momento que lo necesitaba. Sé que no la vas pintar para transmitir esa sensación, pero mi estado de ánimo me hizo reaccionar abriendo otras emociones que quizás no te imaginabas.

Gracias por leerme

Recordad que podeis seguirme también en instagram @maternitat_emocionada o facebook Anna Bermudo- Maternitat Emocionada

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s