Una mare per a cada fill/a – Una madre para cada hij@

Una mare per a cada fill/a

Sabem que cada família és un món i que cada mare actua segons les circumstàncies familiars que es va trobant dia a dia.

Com sempre el respecte a cada mare és molt important, ja que entre nosaltres tenim aspectes que s’assemblen i altres molts diferents, però avui m’agradaria parlar de les diferents mares que existeixen en una mateixa.

Que m’agradaria dir? Sempre penso que dins de cada mare n’existeix una per a cada fill/a. Encara que totes diem que ens dirigim d’igual manera vers cada un dels nostres fill/es, cada mare és única per cada un d’ells/es i no els tractem d’igual manera: podem tenir més afinitat en algun aspecte amb un o l’altre, podem compartir aficions diferents amb cadascun, a un li deixem menjar menys coliflor perquè no li agrada i a l’altre li deixem repetir de maduixes perquè li agraden molt, a un li comprem la samarreta verda i a l’altre groga segons els seus colors preferits…

I això està malament? Segons la meva forma de veure les mares hem de ser úniques per a cada un dels nostres fills/es, hem de ser “Una mare per a cada fill/a” i tractar-los individualment, ja que cada un d’ells tenen coses semblants, però moltes altres diferents que els fan ser especials.

Crec que no és fàcil ser “Una mare per a cada fill/a”, però també és una forma d’educar amb respecte vers la diferència de les persones.

Algú pensarà, que no és bo fer diferències entre els fills/es, ja que els podem fer sentir malament. No parlo de donar més prioritat a un/a vers a l’altre sinó tractar-los segons les seves característiques i que sempre sentim cobertes les seves necessitats físiques i afectives. Hem d’acceptar que tenim fills/es diferents i que cada un d’ells/es té aspectes positius a valorar, hem de proporcionar-los-hi les mateixes oportunitats en el seu dia a dia, però adaptades a les seves característiques i necessitats.

Tractem diferent a cada un dels nostres fills/es ens agradi o no, i ha de ser així, ja que cadascú té la seva pròpia personalitat.

Feliç dia de la Mare.

shutterstock_215717380.jpg

Una madre para cada hij@

Sabemos que cada familia es un mundo y que cada madre actúa según las circunstancias familiares que se va encontrando día a día.

Como siempre el respeto a cada madre es muy importante, ya que entre nosotras tenemos aspectos que se parecen y otros muchos diferentes, pero hoy me gustaría hablar de las diferentes madres que existen en una misma.

Que me gustaria decir? Siempre pienso que dentro de cada madre existe una para cada hij@. Aunque todas decimos que nos dirigimos de igual manera hacia cada uno de nuestros hij@s, cada madre es única para cada uno de ell@s y no los tratamos de igual manera: podemos tener más afinidad en algún aspecto con un@ o el otr@, podemos compartir aficiones diferentes con cada un@, a un@ le dejamos comer menos coliflor porque no le gusta y al otr@ le dejamos repetir de fresas porque le gustan mucho, a un@ le compramos la camiseta verde y al otr@ amarilla según sus colores preferidos …

Y esto está mal? Según mi forma de ver las madres debemos ser únicas para cada uno de nuestros hij@s, debemos ser «Una madre para cada hij@» y tratarlos individualmente, ya que cada uno de ell@s tienen cosas similares, pero muchas otras diferentes que les hacen ser especiales.

Creo que no es fácil ser «Una madre para cada hij@», pero también es una forma de educar con respeto hacia la diferencia de las personas.

Alguien pensará, que no es bueno hacer diferencias entre los hij@s, ya que los podemos hacer sentir mal. No hablo de dar más prioridad a un@ o al otr@ sino tratarlos según sus características y que siempre sientan cubiertas sus necesidades físicas y afectivas. Debemos aceptar que tenemos hij@s diferentes y que cada uno de ell@s tiene aspectos positivos a valorar, debemos proporcionarles a ell@s las mismas oportunidades en su día a día, pero adaptadas a sus características y necesidades.

Tratamos diferente en cada uno de nuestros hij@s nos guste o no, y debe ser así, ya que cada un@ tiene su propia personalidad.

Feliz día de la Madre.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s