Els “Nens/es hiperregalats” té molt ressò últimament, època en què el Nadal ja truca a la porta.
Ara nens/es i adults comencem a escriure la nostra particular carta als reis mags.
Els que tenim nens sabem que poden arribar a escriure 3 cartes plenes de joguines o, fins i tot, marcar totes les dels catàlegs.
Però cal que els arribin tots aquests regals? Nosaltres mateixos tenim la resposta: “No!, no els cal!, però sense voler s’acaba amb un munt de regals.
Molts tenim gravades les imatges d’infants obrint regals mecànicament, sense observar-ne el contingut. Regals que no valoren i, com diuen les àvies, “juga més amb el paper i la caixa que amb la joguina”.
Els adults hem de tenir en compte que no cal dotar-los de grans presents, sinó d’aquells que els aporti experiències positives o siguin necessaris.
Segons la meva experiència com a mare, totes aquelles joguines amb moltes llums i sons, són molt atractives inicialment, però són les primeres que s’acumulen en el piló de joguines abandonades. I aquelles que incentiven la experimentació o et repten a superar-se són les que tenen més èxit.
Moltes vegades aquest tipus de joguines són les més econòmiques i que en poden treure més rendiment.
Per aquestes dates o per dies importants és recomanable no comprar compulsivament, ja que valoren més el regal de qualitat i no la quantitat. Una excursió en família, unes entrades, un hort,… serien també bones opcions.
Què n’aprenen i que n’aprenem?
Primer de tot no cal que la nostra butxaca se’n ressenteixi excessivament si es compra amb coherència
Aprenem i ensenyem a ser crítics i no grans consumidors, a valorar el que ens envolta i que és necessari. Mostrar que no cal tenir-ho tot per a ser feliços que ens pot conduir a controlar la frustració. A més de tenir infants menys sobreestimulats,… entre moltes altres coses
Encara que vivim en una societat molt consumista, crec que la vida s’omple d’experiències i no d’objectes.
Bones festes a tothom!!
Los «Niñ@s hiperregalados» tiene mucho eco últimamente, tiempo en que la Navidad ya llama al la puerta.
Ahora niños/as y adultos empezamos a escribir nuestra particular carta a los reyes magos.
Los que tenemos niños sabemos que pueden llegar a escribir 3 cartas llenas de juguetes o, incluso, marcar todas las de los catálogos.
Pero es necesario que les lleguen todos estos regalos?
Nosotros mismos tenemos la respuesta: «¡No! ¡no los necesitan !, pero sin querer terminamos con un montón de regalos.
Muchos tenemos grabadas las imágenes de niños abriendo regalos mecánicamente, sin observar el contenido. Regalos que no valoran y, como dicen las abuelas, «juega más con el papel y la caja que con el juguete».
Los adultos debemos tener en cuenta que no hay que dotarlos de grandes presentes, sino de aquellos que les aporte experiencias positivas o sean necesarios.
Según mi experiencia como madre, todos aquellos juguetes con muchas luces y sonidos, son muy atractivos inicialmente, pero son los primeros que se acumulan en el montón de juguetes abandonados. I Aquellos que incentivan la experimentación o retan a superarse son los que tienen más éxito.
Muchas veces este tipo de juguetes son los más económicos y que pueden sacar más rendimiento.
Por estas fechas o por días importantes es recomendable no comprar compulsivamente, ya que valoran más el regalo de calidad y no la cantidad. Una excursión en familia, unas entradas, un huerto, … serían también buenas opciones.
Qué aprenden y que aprendemos?
En primer lugar no es necesario que nuestro bolsillo se resienta excesivamente si se compra con coherencia
Aprendemos y enseñamos a ser críticos y no grandes consumidores, a valorar lo que nos rodea y que es necesario. Mostrar que no hay que tenerlo todo para ser felices nos puede conducir a controlar la frustración. Además de tener niños menos sobreestimulados, … entre otras muchas cosas
Aunque vivimos en una sociedad muy consumista, creo que la vida se llena de experiencias y de objetos.
¡¡Felices fiestas a todos !!