L’Adaptació a l’escola / La adaptación en la escuela

Quan parlem d’adaptació a l’escola a molta gent els apareix la imatge  de nens i nenes petits que s’inicien a l’escola, alguns plorant o tristos.

Però em pregunto…. només els alumnes que comencen a l’escola s’han d’adaptar??

Crec que tots entrem en aquest procés d’adaptació: mestres, professors, alumnes, pares, avis, tiets,… Per exemple els mestres i professors hem de conèixer a nous alumnes i adaptar-nos a les seves necessitats i característiques del grup-classe, per així aportar-los-hi de les millors activitats per a ells/es…. els alumnes de tots els cursos i nivells s’han d’adaptar a nous mestres o professors i a nous reptes de cada etapa…. les famílies s’han d’adaptar a cada un dels canvis dels seus fills/es, a les noves rutines escolars, a nous mestres o professors i conciliar-ho tot amb la pròpia vida laboral…. l’entorn social s’ha d’adaptar als horaris escolars per oferir serveis o activitats familiars….

Hem de tenir en compte que aquests primers dies, o fins i tot aquest primer mes, poden ser de sensació de descontrol per a molta gent. Tant adults com infants ens podem sentir cansats, despistats, que no podem fer-ho tot, una mica més irritables, però cal acceptar que poc a poc ens anirem acostumant als canvis que s’esdevenen a l’inici de curs i tornant novament a la estimada o odiada “Rutina”.
shutterstock_472077757

Cuando hablamos de adaptación en la escuela a mucha gente les aparece la imagen de niños y niñas pequeños que se inician en la escuela, algunos llorando o tristes.

Pero me pregunto …. ¿¿Sólo los alumnos que empiezan en la escuela deben adaptarse??
Creo que todos entramos en este proceso de adaptación: maestros, profesores, alumnos, padres, abuelos, tíos, … Por ejemplo los maestros y profesores debemos conocer a nuevos alumnos y adaptarnos a sus necesidades y características del grupo-clase, para así aportarles a ellos de las mejores actividades para ellos / as…. los alumnos de todos los cursos y niveles deben adaptarse a nuevos maestros o profesores y nuevos retos de cada etapa…. las familias deben adaptarse a cada uno de los cambios de sus hijos / as, a las nuevas rutinas escolares, a nuevos maestros o profesores y conciliar todo con la propia vida laboral …. el entorno social se debe adaptarse a los horarios escolares para ofrecer servicios o actividades familiares….

Debemos tener en cuenta que estos primeros días, o incluso este primer mes, pueden ser de sensación de descontrol para mucha gente. Tanto adultos como niños nos podemos sentir cansados, despistados, que no podemos hacerlo todo, un poco más irritables, pero hay que aceptar que poco a poco nos iremos acostumbrando a los cambios que ocurren al inicio de curso y volviendo nuevamente a la querida o odiada «Rutina».

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s