Diferents ulleres / Distintas gafas

AMB ULLS DE…

Com a miop que sóc he de portar ulleres, encara que m’agrada poc portar-les.

Qui em coneix sap que les meves ulleres solen ser modernes i de colors que resalten en el meu rostre.

Des de fa uns quants anys les guardo totes dins un calaix, n’hi ha moltes o poques si ho comparem amb els alumnes que tinc. És a dir, tots els que treballem amb infants o els tenim a casa sabem que cada un d’ells/es són diferents i no els hauríem de mirar amb les mateixes ulleres, sinó hem de tenir unes ulleres per cadascun.

Moltes vegades ens és difícil no fer comparacions entre els nens i les nenes, els germans i germanes, els cosins i les cosines, els amics i les amigues, els alumnes i les alumnes…, que ens relacionem dia a dia, però si els comparem ens allunyem de la seva pròpia personalitat. Per aquest motiu, penso que cal que observem als infants de forma individual, per arribar a conèixe’ls amb profunditat i poder dotar-los de les eines necessàries per a un bon desenvolupament, una bona vinculació entre l’adult i l’infant i per enfortir la seva autoestima.

Com ho intento conseguir en el meu dia a dia?

Com he dit abans, mirar amb diferents ulleres a vegades no és fàcil, molts aspectes poden interferir en que la nostra mirada no sigui neutra. Però ho hem d’intentar…

  • Restant el màxim de tranquil·la possible amb ells/es.
  • Parlant amb respecte
  • Qüestionant, de forma interna i positiva, cada un dels seus actes per arribar a entendre el perquè de les seves respostes.
  • Relacionant-nos amb cada un d’ells/es partint de la informació personal que tenim.
  • Empatitzant per tal de posar-nos en el seu lloc.
  • Que els infants que ens envolten es sentin estimats i acompanyats.
  • Observant-los molt, molt i molt!!!!

Penso que hem de tenir un munt d’ulleres per a poder observar, no només als més petits de la casa sinó a totes les persones, amb ulls del respecte i comprensió  per tal d’allunyar-nos de les comparacions i les crítiques negatives.

IMG_20180822_210550-01

CON OJOS DE…

Como miope que soy tengo que llevar gafas, aunque me gusta poco llevarlas.
Quien me conoce sabe que mis gafas suelen ser modernas y de colores que resaltan en mi rostro.

Desde hace varios años las guardo todas dentro de un cajón, hay muchas o pocas si lo comparamos con los alumnos que tengo. Es decir, todos los que trabajamos con niños o los tenemos en casa sabemos que cada uno de ell@s son diferentes y no los deberíamos mirar con las mismas gafas, sino debemos tener unas gafas para cada uno.

Muchas veces nos es difícil no hacer comparaciones entre los niños y las niñas, los hermanos y hermanas, los primos y las primas, los amigos y las amigas, los alumnos y alumnas …, que nos relacionamos día a día, pero si los comparamos unos alejamos de su propia personalidad. Por este motivo, pienso que debemos observar a los niños de forma individual, para llegar a conocerlos con profundidad y poder dotarlos de las herramientas necesarias para un buen desarrollo, una buena vinculación entre el adulto y el niñ@ y para fortalecer su autoestima.

Como lo intento conseguir en mi día a día?
Como he dicho antes, mirar con diferentes gafas a veces no es fácil, muchos aspectos pueden interferir en que nuestra mirada no sea neutra. Pero hay que intentarlo …
– Estando el máximo de tranquila posible con ell@s.
– Hablando con respeto
– Cuestionando, de forma interna y positiva, cada uno de sus actos para llegar a entender el porqué de sus respuestas.
– Relacionarse con cada un@ de ell@s teniendo en cuenta la información personal que disponemos.
– Empatizando para ponernos en su lugar.
– Que l@s niñ@s que nos rodean se sientan queridos y acompañados.
– ¡¡¡Observándol@s mucho, mucho y mucho !!!!
– …

Pienso que tenemos que tener un montón de gafas para poder observar, no sólo a los más pequeños de la casa sino a todas las personas, con ojos del respeto y comprensión para alejarnos de las comparaciones y las críticas negativas.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s